Aplikace, které se vyplatí sledovat v roce 2024

I letos jsme pro vás připravili výběr TOP trendy nástrojů, které pomohou vašemu podnikání. Pojďme se podívat, které online aplikace se vyplatí sledovat v roce 2024. Seznam je zaměřený na aplikace pro malé a středně velké firmy. 

Pro lepší orientaci jsme nástroje rozdělili do 8 kategorií: 

  • Data o firmách 
  • Sales
  • E-commerce 
  • Accounting a zákaznická péče 
  • Obecné firemní potřeby (No code platforma, synchronizace dat) 
  • Finance a účetnictví 
  • HR
  • Speciální kategorie

V každé kategorii jsme také vyhlásili jednoho absolutního vítěze, který si získal naši pozornost. Jednotlivé vítěze poznáte dle fialového štítku. 

U jednotlivých profilů aplikací najdete nejen popis, ale i plány do budoucna, trendy a novinky pro následující rok. Inspirujte se a posuňte své podnikání dále v roce 2024, třeba právě některou z uvedených aplikací.

Rychlý přehled: 

Data o firmách 

Sales 

E-commerce 

Accounting a zákaznická péče 

Obecné firemní potřeby 

Finance a účetnictví 

HR 

Speciální kategorie


Data o firmách 

Technologie postavená na umělé inteligenci, zpracovává data o všech sedmi milionech aktivních firmách na českém, slovenském a maďarském trhu. Není to jen databáze, ale i nástroj Prospector, který se neustále rozvíjí pro různé segmenty zákazníků. BizMachine se dá napojit na CRM systém a rovnou propisovat data pomocí štítků. Stačí jednoduše označit firmu a automatizace pošle data do CRM za vás.

Na co se můžete těšit roce 2024? 

Rozšíření v rámci nového Prospectoru a možnosti filtrování. Nově možnost vyhledávat i podle: 

  • Klíčových slov v popisu činnosti společnosti
  • E-shopových atributů 
  • Atributů na úrovni kontaktů
  • Informací o bankách

Své filtry a vyhledávání můžete průběžně ukládat, zpřesňovat své segmenty a následně sdílet se všemi členy týmu, abyste cíleně a společně postupovali v rámci svého trhu. Také si nastavit zobrazení přesně podle vašich nejdůležitějších položek pro kvalifikaci firmy.

Přejít na web BizMachine

Nástroj marketingové databáze firem a živnostníků v ČR a SR. Nabízí ověřená telefonní čísla, e-maily, kontaktní osoby, adresy či napojení na LinkedIn. Pomůže Vám získat nové zákazníky, lépe segmentovat ty stávající a monitorovat trh či konkurenci.

Přejít na web Merk

Spojením datových zdrojů na jedno místo, jejich zpracováním a analyzováním vytížených dat zároveň vytváří i obraz celého trhu - slovenských firem jako celku, jednotlivých odvětví i skupin podnikatelů. Výhodou FinStatu je, že poskytuje velké množství informací a užitečných funkcí zdarma.

Přejít na web Finstat

Sales

Používán celosvětově více než 100,000 zákazníky. CRM systém vytvořený pro váš byznys. Neboli vytvořený od obchodníků pro obchodníky. Plný funkcí, které vám pomáhají plánovat obchody, sledovat výkon, předpovídat výnosy a ulehčí komunikaci se zákazníky. Aktivity v Pipedrive nenechají vaše obchodníky na nic zapomenout a zabudované e-mailové kampaně udrží v obraze všechny zákazníky. 

Na co můžete těšit v roce 2024?

Pipedrive bude dále pracovat s reporty a posouvat jejich funkcionality stále dál. Také je v plánu úprava segmentu - Projekty. Ty mají pomoci uživatelům s odbavením jednotlivých tasků. Do budoucna by tak mohly přímo v systému nahradit i nástroje na projektové řízení

Přejít na Pipedrive 

Chytrý obchodnický nástroj pro všechny obory. Vše o vašich klientech na jednom místě. 100% český CRM systém s vyhlášenou česky mluvící podporou. Raynet se stále posouvá kupředu. Letos přidaný nový modul e-mailingu, nový vzhled a propracované automatizace jsou jen potvrzením.

Na co se můžete těšit v roce 2024? 

Jako každoročně, Raynet neusne na vavřínech a pokračuje v konstantním vylepšování produktu a existujících funkcí. Rozšiřování mobilní aplikace i automatizací, představených 2023, je jistotou. Raynet bude také pokračovat ve vylepšování UX a UI (např. změny detailu záznamu).

Zásadní změny se dotknou práce s e-maily přímo v Raynetu. Připravte se i na virtuální post-it papírky napříč celým Raynetem. V přípravě je i důležitý nástroj pro řízení úspěšnosti obchodu - obchodní cíle a plánování času a schůzek (pracovní název Rayndezvous).

Přejít na Raynet 

Přidejte kontakty, najděte kvalifikované e-maily a synchronizujte konverzace LinkedIn a Sales Navigator do CRM pomocí jednoduchého rozšíření v Chrome.

Přejít na web Surfe

E-commerce

Chytrý nástroj pro automatizovanou komunikaci přes e-mail, SMS, Facebook a další kanály. Klíčovou součástí aplikace SmartEmailing je pokročilá e-mailová automatizace. Posílat můžete e-maily reagující na vyhledávání ve vašem e-shopu, kampaně na opuštěný košík, nebo zahájit automatickou komunikaci díky znalosti předchozích nákupů. Pomocí pokročilých automatizovaných scénářů bude SmartEmailing komunikovat za vás.

Přejít na web SmartEmailing 

Multikanálová komunikace - propojení se sociálními sítěmi a SMS. V souladu s GDPR. Vytvořit můžete newslettery, rozesílat e-mailové kampaně a automatizovat. Skvělý vizuální editor. Remarketing. Responzivní šablony. Možné integrace s vlastními pluginy nebo přes API.

Přejít na web Ecomail 

Komplexní řešení pro vytvoření a správu e-shopu i s na míru vytvořenou platební bránou Shoptet Pay, jejíž vedení je zdarma. Máte k dispozici kvalitní a přehlednou administraci, se kterou se vám bude díky její intuitivnosti lehce pracovat.

Přejít na web Shoptet

Pomáhá e-shopům, distributorům a dalším prodejcům se vstupem na globální trhy a marketplaces. Díky vlastní aplikaci EXPANDO APP automatizují napojení na nové prodejní kanály, synchronizují produkty, ceny i objednávky.

Přejít na web Expando

Snadný intuitivní nástroj, který vám zprostředkuje prodej, fakturaci, automatizaci plateb, e-mailů, odeslání produktu nebo přístupu do online kurzu.

Přejít na web SimpleShop

Accounting a zákaznická péče

Zákazníci se chtějí spojit kdykoliv a kdekoliv – buďte na to připraveni a mějte všechny informace hned po ruce. Bežte svým zákazníkům naproti a nechte je vybrat, jak se s vámi spojí. Telefon, e-mail, webchat, SMS zprávy, Whatsapp nebo Facebook Messenger tam všude můžete být zákazníkům blíže.

Přejít na web Ipex

Umožní v reálném čase komunikovat s vašimi zákazníky. Děje se tak prostřednictvím malého chatovacího okénka, které umístíte na vaše stránky: Smartsupp je vhodný hlavně pro transakční weby, tedy například pro eshopy.

Přejít na web Smartsupp

Efektivní strategie, která vaší e-mailovou korespondenci značně zrychlí a bude vás těšit. SupportBox umí to, co jakákoliv jiná e-mailová schránka - spravuje vaše e-maily. Obyčejnou e-mailovou schránku ale strčí do kapsy, umí totiž spoustu triků navíc! Zákazníci velmi rádi píší na více kanálů najednou. Nejprve na chat, potom vám pošlou e-mail a po pěti minutách bez odpovědi volají. Nepřistupujte tak ke každému kanálu samostatně a mějte všechny zprávy pohromadě. Vše vyřešíte rychleji a navíc se vyvarujete duplikování činností a odpovědí.

Přejít na web Supportbox 

Obecné firemní potřeby 

Jedinečná firemní platforma, která umožňuje firmám si jednoduchým způsobem vytvářet vlastní firemní aplikace místo nakupování dílčích aplikací nebo psaní softwarů a aplikací. Kromě vlastního návrhu nabízí také hotové šablony aplikací pro různé oblasti podnikání.

Přejít na Tabidoo

Low-code platforma, která nabízí rychlost a flexibilitu. Umožní vám zajistit digitalizaci a automatizaci firemních procesů ve zlomku času a úsilí. Je dalším krokem, pokud už vám jednoduší automatizace nestačí a řešíte složitější systém, chcete využít nové technologie jako AI, nebo potřebujete integrace na váš nový HW či starý ERP systém.

Přejít na web Jetveo

Juno. one je všestranný nástroj pro řízení projektů nejen v oblasti IT. Byl vytvořen jako odpověď na potřeby klientů, kteří si přáli jednotný ekosystém, který by pokrýval všechny aktivity a data související s jednotlivými kroky spojenými s projektovým řízením.

Přejít na web Juno

Na jeden klik vytvoříte úkol, který snadno přidělíte řešiteli. K úkolu je dále možné přidat subtasky, komentáře, deadline a další kategorie. Díky přístupnému API, je možné tento projektový nástroj napojit na další systémy ve firmě. Tento projektový nástroj vyšel na trh v roce 2017 a od té doby ho začalo používat už přes 200 000 firem. Prostřednictvím tohoto nástroje nyní koordinují projekty a řídí tým například Netflix, Google nebo Nike.

Přejít na Clickup

Nástroj pro elektronické podepisování dokumentů. Zvládnete 10 i 10 000 podpisů za měsíc. Nebo klidně za den

Jednotky dokumentů podepíšete přes online rozhraní, desítky s pomocí API a stovky plnou integrací do vašeho systému. V každém případě ušetříte čas a peníze. A to sobě i klientům.

Přejít na web Digisign 

Dokument si v tomto nástroji vytvoříte, podepíšete a uložíte na pár kliknutí. Vše on-line a bez papírování. Signi umí digitální podpis prostý, zaručený i kvalifikovaný. Vyberte si, jaký potřebujete. Bezpečný podpis. Rychlé vytvoření smlouvy. Elektronický podpis.

Přejít na web Signi

Umožní vám sledovat rozpočty projektů a jejich čerpání, kontrolovat termíny, delegovat. Veškeré dokumenty (nabídky, objednávky, smlouvy, faktury) budete mít uložené na jednom místě, přístupné pro kolegy, zákazníky nebo - kohokoli dalšího. Reporty, nabídky nebo faktury vytvoříte na několik kliknutí.

Přejít na web Caflou

Platforma, která umožňuje vytvářet centralizované databáze. Ty pak mohou čerpat data a zároveň je odesílat do dalších, více než tisíce online nástrojů s důrazem na komplexní ochranu dat. Funguje podobně jako váš mobilní telefon. Uložíte kontakt a rázem ho je možné zobrazit napříč všemi užívanými aplikacemi. 

Přejít na web Boost.space

Make.com je nástroj, díky kterému můžete propojit jakékoliv online nástroje, automatizovat vaše firemní procesy i vytvářet funkce pro vaše no-code aplikace. Zvládnete digitalizaci podnikání bez nutnosti znalosti programování. A automatizace procesů, nastavíte bez potřeby programátora.​

Přejít na Make 

Finance a účetnictví 

Cloudová aplikace, která posouvá účetnictví do doby digitální. Cloudové řešení včetně mobilní aplikace na schvalování a nahrávání dokladů. Vám zjednoduší sběr a oběh dokladů, jejich schválení, zaúčtování a archivaci.

Na co se můžete těšit v roce 2024? 

V plánu jsou: 

  • Nová sjednocená mobilní aplikace na schvalování i skenování.
  • Low code/no-code integrační platforma, jejíž součástí budou i přednastavené integrace pro systémy třetích stran (např. Sharepoint, Google drive apod.)
  • Rozšíření funkčností během schvalovacího procesu, např. možnost schvalování na úrovni jednotlivých položek.
  • Rozšíření funkčností nákupního procesu, např. budgeting, částečné dodávky, katalogy atd.
  • Zvýšení kvality vytěžování dat včetně položek.
  • Rozšíření možností plateb.
  • Zbrusu nový moderní facelift. 

Přejít na web Wflow 

Moderní ekonomický systém určený pro malé firmy. Pokrývá daňovou evidenci, homebanking, ceník, pohledávky a závazky. Informační systém ABRA Flexi běží v cloudu a má otevřené API, které umožňuje napojení na e-shop, CRM, banku a jakékoliv další služby.

Přejít na web Abra flexi

Služba, která vám pomůže uspořádat si vaše účetnictví a mít ho neustále pod kontrolou. Pokud nechcete dělat účetnictví na koleni, nebo chcete využít funkce, jako párování plateb či seznam kontaktů, to vše Fakturoid vyřeší.

Přejít na web Fakturoid

Plnohodnotné účetnictví i daňová evidence. A k tomu ještě navíc umí skladovou evidenci. Není potřeba nic instalovat, vše funguje online.

Přejít na web iÚčto

HR

Docházkový systém Alveno lze používat jako velmi striktní nástroj pro kontrolu pracovní morálky zaměstnanců. Na druhou stranu jej lze využívat i jako benevolentního pomocníka pro splnění legislativní povinnosti evidovat pracovní dobu a zároveň pro usnadnění agendy navazující na docházku.

Na co se můžete těšit v roce 2024? 

V plánu jsou: 

  • Zakázkový modul do docházkového systému Alveno
  • V HR systému checklisty, které usnadní personalistům plánování a onboarding
  • Dovolené pro „dohodáře“
  • Android aplikace pro virtuální čtečku, klient si zakoupí vlastním zařízením a stáhne si aplikaci. Vhodné bude do více provozů, případně menších firem, které si nemohou dovolit nákup několika moderních biometrických čteček.

Plány se však budou upravovat a přizpůsobovat na základě vývoje konkrétní situace na trhu.

Přejít na web Alveno

Aplikace se záměrem globálně zlepšit informovanost a spokojenost zaměstnanců ve firmách. Cílem JOBky je zvyšování spokojenosti a angažovanosti zaměstnanců, zjednodušení procesu provádění průzkumů spokojenosti, usnadnění komunikace mezi managementem a zaměstnanci.

Přejít na web Jobka 

Spolehlivé, přehledné a moderní sledování vozidel. Nabízí služby GPS monitoringu vozidel, správy vozového parku a řízení úkolů jednotlivých pracovníků. Ecofleet pomáhá svým zákazníkům ušetřit náklady, zvýšit bezpečnost, zlepšit kvalitu služby a image firmy.

Přejít na web Ecofleet

Online platforma pro školení zaměstnanců s připravenými kurzy. Kompletní digitalizace agendy HR a ochrana zdraví na pracovišti.

Přejít na web Fabis 

Cesťáky jednoduše, efektivně a pod kontrolou. Pro spoustu firem přináší vyplňování cesťáků poměrně velkou a zbytečnou administrativní zátěž. Tento nástroj vám vše vyřěší.

Přejít na web Cesťák.com

Speciální kategorie 

Grafický online program, který je skvělý jak pro začátečníky tak i pro zkušené profesionály. Služba umožňuje rychle a snadno vytvářet skvělé firemní příspěvky pro sociální sítě, kreativní videa, prezentace, stories pro Instagram a další vizuální materiály.

Přejít na web Canva

Hledáte-li snadný a rychlý způsob, jak upravit videa bez nutnosti instalace sofistikovaného softwaru, Veed.io je správnou volbou. Tento online nástroj pro editaci videa umožňuje uživatelům jednoduše upravovat svá videa přímo v prohlížeči a s minimálním nárokem na technické znalosti.

Přejít na web Veed.io

Spuštěný firmou OpenAI v listopadu 2022. Chatbot s umělou inteligencí, který využívá zpracování přirozeného jazyka k vytváření konverzačního dialogu podobného lidskému. Ve firmě se nejčastěji používá pro marketingové texty, obrázky a grafiku.

Přejít na ChatGPT

Screen studio je nástroj, díky kterému budou vaše nahrávky obrazovky vypadat krásně. Propagační videa, návody, aktualizace produktů, ukázky nebo příběhy na sociálních sítích. Screen Studio okamžitě zvýší úroveň vašich videí, což usnadňuje sledování uživatelům a zároveň upoutá více jejich pozornosti.

Přejít na web ScreenStudio

Loom umožňuje vytvářet rychlé záznamy obrazovky společně se zvukem, které obratem nahraje na cloud a vytvoří pro ně privátní link. Představte si rychlý nástroj, co nahrává videa na privátní YouTube. Video potom můžete poslat jednoduše e-mailem za pomocí odkazu.

Přejít na web Loom

 Toto je náš výběr TOP nástrojů, které se vyplatí sledovat v roce 2024. S vybranými se můžete setkat osobně na Digiroadshow ve vašem městě na přelomu ledna a února 2024. Přednášky o digitalizaci, networking a ty nejlepší případové studie. Přihlásit se můžete zde

Stejný přehled jsme pro vás připravili i v loňském roce. Zde si můžete přečíst článek a porovnat nástroje s těmi letošními. 

Využíváte některé nástroje u vás ve firmě a přejete si je obohatit o automatizace či další aplikace? My v Dáváme vám rádi pomůžeme. Kontaktujte nás na davame@davame.cz nebo +420 773 660 828 a my vám se vším rádi poradíme.