Jak používat informace o firmách v CRM systému

Každý, kdo prodává firmám - tzv. B2B sales - by měl mít správné informace o svých současných i potenciálních zákaznících přímo v CRM systému. Každé dobré CRM je možné napojit na ARES (český obchodní rejstřík) a získávat aktuální data. Podívejme se ale na to, co všechno můžeme získat a jak s tím pracovat.

Práce s daty z obchodního rejstříku

Obchodní rejstřík vám dá základní údaje o firmách - název firmy, sídlo, ič, statutární zástupce a datum vzniku firmy. Je to sice jen základ, ale určitě jej využijete především pro:

  • omezení duplicit - CRM systémy umí objevit duplicity díky unikátnímu identifikátoru (IČ) a následně nabídnout možnosti, jak je sloučit
  • pro vystavování nabídek, NDA (smlouvy o mlčenlivosti) či faktur se zase hodí mít správné údaje - CRM systémy umí generovat smlouvy i nabídky, případně je možné je propojit s účetními systémy jako je fakturoid, idoklad a podobné

V Dáváme na to jdeme i obráceně - pokud nám přijde platba od zákazníka, tak fakturační systém pošle informaci do CRM a my tak máme v přehledech informace o zaplacených fakturách našich zákazníků. Ty si následně zobrazujeme v dashboardu.

Proč je to dobré mít?

Můžete si zobrazovat porovnání období a filtrovat firmy, které u vás mají menší útratu v letošním roce než v minulém. Nebo toto používáme na segmentování zákazníků - ti co platí hodně jsou A klienti, ti co platí míň jsou B klient a ti co platí málo jsou C klienti - a podle toho mají support, máme různou komunikaci a podobně.

Chcete víc dat?

Soukromé databáze jako Bizmachine nebo Merk nabízí dodatečná data. Například o počtu aut ve flotile firmy nebo seznam všech poboček. U těchto rejstříků je možné navíc získat často i finanční data (roste firma, tak proč neroste obrat u nás?) či informace o insolvenci

Pipedrive a obchodní rejstřík

Pipedrive umožňuje napojení na obchodní rejstřík zdarma. Stačí použít rozšíření na Pipedrive Marketplace.

V Dáváme navíc Pipedrive umíme upravit tak, aby se porovnávací data zobrazovala hned na kartě Firmy/Organizace.


Mohlo by vás také zajímat

Proč máte líné obchodníky? A jak to dělají úspěšné firmy?

Proč máte líné obchodníky? A jak to dělají úspěšné firmy?

Myslíte, že máte líné obchodníky? Možná ano. Ale co když ne? Podívejte se, jak obchod řídí úspěšné české firmy.

Novinka v Pipedrive: Automatické přiřazování dealů

Novinka v Pipedrive: Automatické přiřazování dealů

Nezdržujte nové poptávky - nechte je přiřadit tomu správnému obchodníkovi nebo týmu. Zvýšíte pravděpodobnost uzavření obchodu.

Novinka v Pipedrive: Nastavte viditelnost nástěnek pro skupiny uživatelů

Novinka v Pipedrive: Nastavte viditelnost nástěnek pro skupiny uživatelů

Pipedrive představuje novinku ve svém CRM - viditelnost nástěnek (pipeline visibility). Nastavte viditelnost nástěnek podle skupiny uživatelů. Zvýšíte přehlednost pro uživatele a zároveň jednotlivé týmy uvidí jen to, k čemu mají přístup.

5 výhod online CRM systémů

5 výhod online CRM systémů

Online CRM systémy jsou hlavním hnacím motorem vysoce úspěšných obchodních týmů. Podívejme se na hlavní výhody.