3 hlavní trendy v Intelligent Data Processing (IDP) pro rok 2022

Co je to Intelligent Data Processing (IDP)?

 

Obchodní data jsou jádrem digitální transformace. Bohužel 80 % všech obchodních dat je vloženo do nestrukturovaných formátů, jako jsou obchodní dokumenty, e-maily, obrázky a dokumenty PDF.

Inteligentní zpracování dokumentů je další generací automatizace, která dokáže zachytit, extrahovat a zpracovat data z různých formátů dokumentů. Využívá technologie umělé inteligence, jako je zpracování přirozeného jazyka (NLP), počítačové vidění, hluboké učení a strojové učení (ML), ke klasifikaci, kategorizaci a extrahování relevantních informací a ověřování extrahovaných dat. IDP umí číst další znaky, jako jsou podpisy, ručně psané znaky atd. Hlavním cílem IDP je extrahovat data rychleji bez jakýchkoliv problémů. Snadněji také extrahuje nestrukturované dokumenty. Dokáže zpracovat data z různých zdrojů, jako je e-mail, obrázky a dokumenty PDF.

Extrahujte a organizujte informace ze složitého obsahu v jakémkoli formátu dokumentu. 

Předpokládá se, že do roku 2025 celosvětově používaná data překročí 175 zettabytů. Většina těchto informací je uložena v e-mailech, textu, PDF a naskenovaných dokumentech – to představuje skutečnou překážku pro automatizaci a digitální transformaci.


TIP: Jak na automatizaci fakturace

Rossum - nástroj, který automatizuje komunikaci dokumentů mezi vámi a vašimi obchodními partnery. Bez ohledu na to, zda používají email, nebo posílají miliony různých souborů PDF do různých schránek. 


Wflow - automatické schvalování faktur.  Základním principem je příjem dokladů v elektronické podobě na sběrný e-mail a jejich automatická příprava pro další schválení a zpracování. Uložený doklad můžete následně upravovat, přiřazovat mu střediska, zakázky i platební priority. Po schválení ho Wflow automaticky zaúčtuje do vašeho účetního systému a uloží k dlouhodobé online archivaci.

Fakturoid -  jednoduchá a výkonná online fakturace. Fakturu vystavíte do minuty.

  

Jaké trendy přináší IDP v roce 2022? 

 

1.Zvýšení míry přesnosti IDP zavedením nových technologií 

Ve finančním sektoru je extrakce dat bez IDP obtížná. Během pandemie byly firmy nuceny přejít na jiný systém práce a home office. Vše (včetně schůzek) se přeneslo do online prostředí. Tím také nastal problém s přístupností veškerých tištěných dokumentů. V této situaci se naplno mohla projevit síla IDP. Lze jej využít i k extrahování složitějších dokumentů (i těch obsahujících tabulky). Faktem je, že IDP  je den ode dne chytřejší. 

2. Potřeba digitálních aplikací nebo softwaru a zlepšení spokojenosti zákazníků

V případě extrakce dat očekává zákazník lepší výsledek. Dřívější systémy vykazovaly chybovost. Ve srovnání s nimi je IDP pokročilý a nevykazuje žádnou chybovost. V roce 2021 došlo k nárůstu využití IDP. Pomocí automatizovaného softwaru může uživatel extrahovat dokumenty mnohem rychleji. 

3. Přijetí inteligentního zpracování dokumentů (IDP) i v dalších odvětvích služeb (nejen finančnictví)

Extrakce dat získává důležitost i v jiných odvětvích. Kvůli lock downu přestalo mnoho podniků pracovat v kanceláři a přešly na práci z domova. Poptávka po IDP tak na trhu mnohonásobně vzrostla. Mnoho projektů totiž díky lock downu zůstalo nedokončeno.  A firmy tomu chtějí v budoucnu předcházet.

Rádi byste automatizovali proces fakturace, nebo další obchdní procesy?

Kontaktujte nás: adela.hricova@davame.cz, tel.: +420 773 660 828