CRM pro malé firmy: urychlí váš růst

I malá firma potřebuje výborný přehled o svém obchodování. Obligátním excelovým tabulkám už odzvonilo – vkročte do moderní doby s CRM systémem, i když nepatříte mezi velké společnosti.

Výhody online CRM systému pro malé společnosti

Nejen pro malou firmu se hodí bezpečný online CRM systém fungující jako cloud. V jednom přehledném nástroji tak má každý uživatel kalendář, to-do list i kontakty na své zákazníky hezky na jednom místě. Navíc je vše dostupné odkudkoliv – na rozdíl od použití on-premise CRM systému nejste vázáni ani na technické vybavení firmy a vaši zaměstnanci mohou CRM využívat i v režimu home office.

U CRM oceníte:

  • automatizaci procesů – od reportingu po e-mailing,
  • snadné a přehledné vyhodnocování dat klientů (a díky automatizaci také efektivnější komunikaci s nimi),
  • jednoduché ovládání, které si osvojíte po několika kliknutích,
  • možnost rozšíření o další pluginy, jaké konkrétně vaše firma potřebuje.

V každodenní praxi vám CRM pomůže například s:

  • vytvářením nabídek, faktur a tvorbou dokumentů k elektronickému podpisu, ať už je formát dokumentu nebo typ elektronického podpisu jakýkoliv,
  • nastavením plateb, např. předplatného, plateb na fakturu/kartou, s měsíčními pravidelnými platbami,
  • získáváním dodatečných dat z rejstříků – CRM si stahuje a pravidelně aktualizuje data o firmách z justice.cz, ale třeba i z katastru, rejstříku dlužníků aj.

Online CRM – cena

Online CRM systém je pro menší podniky optimální investicí, cena licence se totiž vypočítává podle počtu uživatelů. Zpravidla je to v řádu stokorun až několika tisícikorun měsíčně. Na startu ale počítejte také s náklady na implemenaci CRM –investice se pohybuje od 30 tisíc až po stovky tisíc v případě složitějších procesů a automatizací (které ale významně ulehčí fungování).

CRM trial?

Pokud ve firmě nemáte procesně zdatné IT geeky, kteří si poradí s optimalizací, časově omezený CRM trial vám dobrou službu neudělá. Daleko lepší variantou je individuální konzultace s partnerem daného nástroje, který vám vysvětlí, na co se u CRM zaměřit a na co si dát naopak pozor, zkrátka co konkrétně vaše firma využije, a co ne. Takové konzultace jsou většinou taky zdarma, zaplatíte až za návrh nastavení CRM.

Spokojenost zákazníků i odbourání administrativní zátěže

Správně vybraný a nastavený systém CRM vám pomůže soustředit se na klíčové věci. Jeho funkce vyberete podle toho, s čím při podnikání bojujete – ať už je to nedostatečný prostor ke komunikaci se zákazníky, nepřehledné řízení projektů, nebo nadměrná administrativa.

Ideální CRM pro neziskovky nebo malé firmy

V menších firmách není čas na složitou implementaci ani personál na náročnou správu. Upřednostněte takový online CRM systém, který nabízí přiměřené množství funkcí (neplaťte tak za něco, co nevyužijete).

Pipedrive CRM

Systém Pipedrive vám pomůže zaměřit se nejen na nové, ale i na stávající zákazníky – s Pipedrive CRM nahlédnete pod pokličku jejich chování nebo odhalíte, zda třeba neodcházejí. Díky tomu budete schopni stavět na pevných základech a rychleji růst.

Pipedrive se stará o kompletní prodejní cyklus a je tak ideálním all-in-one CRM řešením pro menší a střední podniky. Cena licence se navíc pohybuje od 600 Kč za uživatele, jde tak o skvělý poměr cena/výkon.

Pipedrive vs. Salesforce

Oba nástroje umí v podstatě to samé. Pro vás, jako malou firmu, se Pipedrive CRM vyplatí především finančně. Jeho nastavení se pohybuje od 30 do 150 tis. korun, zatímco u Salesforce se cena může vyšplhat až ke 3 mil. Licence je pak srovnatelná.

Rada profíků

Žádný počet zaměstnanců nebo zákazníků není tak nízký, aby si firma nezasloužila digitální systém, který se efektivně postará o složitou agendu. Vsaďte na CRM řešení i vy. Pokud si s něčím nebudete s vědět rady, obraťte se na nás na +420 773 660 828 nebo mailem: adela.hricova@davame.cz.


Mohlo by vás také zajímat

České aplikace, které se vyplatí sledovat v roce 2023

České aplikace, které se vyplatí sledovat v roce 2023

Není lehké vybrat nový software do firmy. Připravili jsme pro vás výběr českých aplikací, které byste měli sledovat v roce 2023. Nechte se inspirovat a digitalizujte své podnikání.

3 jednoduché kroky pro výrazné zefektivnění vašeho obchodu

3 jednoduché kroky pro výrazné zefektivnění vašeho obchodu

Freshpoint - digitalizace obchodu s čerstvými a zdravými svačinami

Freshpoint - digitalizace obchodu s čerstvými a zdravými svačinami

Naše automatizace pomohli Freshpointu zvýšit spokojenost se službou "Lednice s čerstvým jídlem vlastní výroby" a obsloužit rychleji nové zákazníky.

FINN - z nuly na 100 milionů v první roce startupu

FINN - z nuly na 100 milionů v první roce startupu

Jak německý startup FINN vyrostl z 0 na 100 milionů v první roce svého fungování.