České aplikace, které se vyplatí sledovat v roce 2023

Pojďme se podívat, které české online aplikace se vyplatí sledovat v roce 2023. Seznam je zaměřený na aplikace pro malé a středně velké firmy. S některými se můžete potkat osobně na první Digiroadshow ve vašem městě na přelomu ledna a února 2023. Přihlášení zde.

Seznam je rozdělený do 4 částí - obecné firemní potřeby, integrace a propojování nástrojů, weby a e-commerce a účetnictví. U každého profilu aplikace najdete nejen popis, ale i plány do budoucna, trendy a novinky pro následující rok.

Inspirujte se a posuňte své podnikání v roce 2023 třeba právě některou z uvedených aplikací. Protože i firemní aplikace z Česka můžou být na světové úrovni.

Rychlý přehled

  • Obecné firemní potřeby (aplikace, CRM, project management)
    • Tabidoo
    • Freelo
    • Bizmachine
    • Merk
    • Raynet
    • Digisign
    • Ipex
    • Caflou
    • Adapptio
  • Integrace
    • Make
    • Dativery
    • Boost.space
  • Weby a e-commerce
    • Ecomail
    • Shoptet
    • Expando
    • Smartemailing
    • Solidpixels
    • Smartlook
  • Účetnictví
    • Rossum.ai
    • Wflow
    • Abra Flexi

Obecné firemní potřeby

Tabidoo je nástroj na vytváření databázových aplikací bez nutnosti programování. Přeloženo do češtiny - pokud si potřebujete vytvořit aplikaci na evidenci majetku, skladové hospodářství, docházku, jednoduchý výrobní systém, tak tabidoo je ideálním nástrojem.

V roce 2023 se můžete těšit na několik novinek. V první řadě přijde nový design, který bude korespondovat s webem a který vyřeší responzivitu pro mobily. Tabidoo také spustí tržiště připravených šablon, které budou hned k využití. A v neposlední řadě pro IT nadšence i javascript editor.

Přejít na web tabidoo

Český nástroj na projektové řízení. Pro ty, co už jim nestačí Trello, nebo ty, co chtějí začít řídit a měřit projekty - ideální nástroj.

Již brzy se můžete těšit na Timeline, která by měla být nejlepší na trhu. Další funkcí bude veřejně sdílené linky - můžete nasdílet projekt i pro lidi, kteří nejsou uživatelé Freela. Dále se rozšíří volitelná pole (custom fields) a tabulkové zobrazení. Částečně půjde využít Freelo i jako CRM. A ke konci roku je plán přinést i možnost automatizací přímo v nástroji. 

Přejít na web Freela

Databáze firemních dat, které se hodí nejen pro obchodníky. Bizmachine se dá napojit na CRM systém a rovnou propisovat data do něho. Zároveň si můžete vyfiltrovat to podstatné. Není to jen databáze, ale i nástroj Prospector, který neustále rozvíjejí pro různé segmenty zákazníků a snaží se najít nákupní signály. Dlouhodobě se snaží ušetřit čas obchodníkovi tím, že mu poskytnou co nejvíc relevantní informace.

V roce 2023 chystají spoustu vylepšení. Kromě jiného chtějí poskytovat veřejně dostupné kontakty v souladu s GDPR. Zároveň více investují do API, aby nástroj byl dobře propojitelný se CRM systémy.

Přejít na web Bizmachine

Podobně jako Bizmachine vám Merk obohatí firemní data z dostupných zdrojů. V rámci rodiny nástrojů firmy Imper naleznete i Leady.cz (nástroj upozorňující vás na firemní návštěvníky vašeho webu) a Monitora (nástroj na monitoring médií).

Merk si uvědomuje, že jen přístupná data nestačí a bude se zaměřovat na přinášení dat v širším kontextu a přidáním dalších zdrojů. Zaměří se též na identifikaci malých a středních firem. Data se navíc budou aktualizovat v řádu hodin. V plánu jsou i hlubší integrace do obchodního ekosystému klienta - v úvodu roku představí nový produkt v rámci B2B, který bude firmám pomáhat s cílením a měřením obchodních výsledků.

Přejít na web Merku

Český CRM systém z Ostravy. Raynet vám udělá pořádek ve vašich prodejích a budete mít obchod pod kontrolou. CRM systémy nejsou jen adresáře kontaktů - vedou obchodníka, aby uzavřel více obchodů.

Můžete se těšit na novou mobilní aplikaci světového formátu. Pokračovat bude i vylepšování UX a UI pro ještě lepší využívání a cílem je též spustit automatizace procesů přímo v Raynetu. Obsahem budou v Raynetu pokračovat se svým SalesDriverem a SalesMajstrem, nově přidají i podcast SalesBooster.

Přejít na web Raynetu

Digisign vám pomůže podepisovat dokumenty elektronicky. Už žádné papírování. Pošlete smlouvu, protistrana ji podepíše a máte vše online uložené. Nic neztratíte. (Samozřejmě, že to můžete zas vytisknout, ale proč?)

V roce 2023 dojde k aktualizaci zákoníku práce, která pomůže dalšímu rozšíření elektronického podepisování v HR. V Digisign dále sledují i legislativu eiDAS 2.0, která se zabývá elektronickou občankou v mobilu, a bankovní identitu a její rozvoj. V příštím roce zavedou nové metody podpisu dle typu dokumentu a cílové skupiny. Dále pokračují v technických změnách, aby odpovídali compliance opatřením velkých korporací a v neposlední řadě i nové funkce a integrace pro své uživatele.

Přejít na web DigiSign

Aplikace pro špičkovou zákaznickou péči s možností automatizací. Online kontaktní centrum, call centrum a helpdesk v jednom.

Přejít na web Ipexu

Caflou vám pomůže efektivně řídit celou firmu a její finance. Umožní vám sledovat cash flow i předvídat jeho budoucí vývoj. Zbavíte se rutinní práce, snížíte chybovost, zlepšíte týmovou spolupráci a zvýšíte výkon firmy. Vše na jednom místě a online dostupné odkudkoliv.

U Caflou se můžete těšit na vlastní webové formuláře - můžete tak vytvořit formulář po jehož vyplnění se vytvoří lead, projekt, úkol nebo komentář. Dále se pracuje na custom polích (atribut, políčko, parametr), díky kterým si můžete nastavit systém dle svých procesů. Posune se i nástroj projektového řízení (Gantt a WBS). A jako už předchozí nástroje se zaměří i na integrace - oboustranná sychronizace s kalendářem MS365, plnohodnotný chat a napojení na účetní a ekonomické systémy (Helios iNuvio, Premier, iÚčto).

Přejít na web caflou

Nástroj pro vytváření cloudových aplikací. Nepotřebujete celý tým programátorů, stačí vám jeden developer.

Přejít na web Adapptia

Integrace

Make je platforma pro vytváření propojení mezi aplikacemi a automatizaci firemních procesů. Výhodou je jednoduché ovládání bez nutnosti programování.

V roce 2022 došlo k změně názvu z Integromatu na Make. V tom dalším nás čeká spousta novinek. Jednak je to postupné ukončení původní platformy Integromat. V tomto případě je potřeba převedení současných scénářů na nový účet v Make. Dále se bude rozšiřovat množství aplikací, které si můžete napřímo napojit. A také se můžeme těšit na super nové funkce pro ještě jednodušší automatizace firemních procesů, které budou přibývat kontinuálně. Pro větší zákazníky bude k dispozici enterprise platforma s vyšší úrovní zabezpečení, supportu a enterprise konektory.

Dáváme jako největší partner Make v Česku plánuje platformu pro školení lidí v automatizacích a přidání velkého množství obsahu o integracích v podobě článků, videí a webinářů.

Přejít na web Maku

Dativery vám propojí CRM, e-maily a finanční nástroje (účetní software i bankovní účty).

Na příští rok připravili první integrace na ABRA Gen a podporu tohoto ERP. Dále budou mít rozšíření mobilního skladníka a oficiální doplňky pro Shoptet a Shopify. Dalšími integracemi bude napojení na Pipedrive a Raynet.

Přejít na web dativery

Boost.space je cloudovou platformou, která centralizuje a ukládá data z různých IT aplikací v jednom společném prostoru a umožňuje jim efektivně sdílet data. Ve spolupráci s Make.com integrátorem poskytuje integraci více než 1100 aplikací, které spolu díky Boost.space mohou jednoduše komunikovat a sdílet centrální set dat.

Přejít na web Boost.Space

Weby a e-commerce

Ecomail je marketingová platforma pro e-mail a omnichannel komunikaci. Sdružuje na jednom místě e-maily, sms, facebook či instagram.

V novém roce bude Ecomail pokračovat v redesignu aplikace. Zaměří se také na reporty v automatických kampaních. U automatizací navíc přibudou nové spouštěče (triggery) pro vytváření nových scénářů. Přidají funkci RSS feedu, takže budete moci přidávat aktualizovaný obsah z webu rovnou do e-mailů. Čekají vás i nové integrace na e-shopová řešení a CRM systémy. Jednou z důležitých integrací, které se objeví, bude i napojení na Google Data Studio.

Přejít na web ecomailu

Jednička na českém trhu mezi platformami pro stavbu eshopů. Eshop si díky shoptetu spustíte během pár minut. A hned můžete začít prodávat a využívat služeb nejen shoptetu, ale i partnerů, které mají na svém tržišti.

Přejít na web Shoptetu

Expanndo pomůže dostat vaše produkty na webová třžiště (marketplace) nejen v Česku ale i v Evropě. Díky Expando APP tak můžete vstoupit na globální trh. Dostanete efektivní proces expanze a automatizaci prodeje . Zařadili se mezi 5 top agentur poskytující prodejcům poradenství spojené s marketplacem kaufland.de.

Nově spouští produkt Translado APP, které pomáhá automatizovat překlad produktů. Můžete tak levně a rychle přeložit produkty.

Přejít na web Expanda

Česká platforma marketingové automatizace s jasnou doručitelností. Nástroj doručuje 4 miliony e-mailů denně.

Do nového roku připravují nový editor e-mailů.  Zároveň přijdou s novým UX a vzhledem celé aplikace. A také se s nimi můžete potkat na Czech online expu, kde připravují sál Email&Marketing automation Summit plný zajímavých přednášek a case studies.

Přejít na web SmartEmailingu

Nástroj na tvorbu webů bez znalosti kodování. Intuitivní drag-and-drop editor vám pomůže vytvářet krásné weby. I web Dáváme běží na solidpixels.

Přejít na web solidpixels

Aplikace pro analýzu chování návštěvníků webu. Díky tomuto nástroji dokážete zjistit, co je na webu špatně, proč vám návštěvník odchází i co ho na druhou stranu nejvíce zajímá. Nativně umožňuje více než 50 propojení na aplikace jako Salesforce, Mixpanel nebo Intercom.

V novém roce se můžete těšit na několik novinek. Crash reporty - můžete sledovat záznam několik sekund před tím, než došlo k chybě na webu. Report trychtýře tržeb - podíváte se, kolik peněz ztrácíte po cestě návštěvníka na webu a tím můžete vylepšit jeho cestu. Doporučené nahrávky - Smartlook vám bude doporučovat nahrávky, které stojí za shlédnutí.

Přejít na web Smartlooku

Účetnictví

Česká aplikace, která vám pomůže vytěžovat vaše faktury. Díky umělé inteligenci nastavíte celý systém rychle a elegantně. Všechny příchozí faktury tak můžete přestat přepisovat do účetního softwaru a místo toho se věnovat důležitějším věcem. Díky automatizacím můžete navíc vytvořit celý schvalovací proces nabo ukládat dokumenty na vzdálený disk.

V Rossumu se zaměří na ještě větší doručení vysoké přidané hodnoty, aby docílili "zlatého standardu" mezi IDP platformami (inteligent document processing).

Přejít na web Rossumu

S wflow si uděláte pořádek v toku dokladů ve firmě. Faktury od vytěžení, přes schválení až po uložení na disku. Smlouvy od návrhu až po schválení. A mnoho dalšího. Nástroj milují jak manažeři tak i účetní.

V roce 2023 se můžete těšit na mobilní aplikaci, zjednodušení vystavování faktur a objednávek a přímou integraci Rossumu ve wflow. Také uvidíte detail dokumentu procesovaného v této aplikaci. Díky spolupráci s Českou spořitelnou bude wflow napojené přímo na systém banky a přijdou s novým projektem pro podnikatele. V neposlední řadě dostane wflow i darkmode.

Přejít na web wflow

Abra Flexi je robustní účetní systém pro firmy jakékoliv velikosti. Hlavními výhodami jsou možnost spuštění na jakémkoliv zařízení s jakýmkoliv operačním systémem a zároveň plná API dokumentace, takže si účetní systém propojíte s dalšími nástroji, které ve firmě používáte.

V roce 2023 budou v Abře pracovat především na doplnění všech funkcí do nového webového rozhraní, přidají podporu švýcarské legislativy a z konkrétních funkcí dokončí nový editor tiskových výstupů a napojení na bankovní agregační platformu Finbricks. V příštím roce zopakují i konferenci ABRA Flexi Day.

Přejít na web Abry

Další články, které by vás mohly zajímat

3 důvody, proč ani nejlepší aplikace u vás neuspěje

3 důvody, proč ani nejlepší aplikace u vás neuspěje

Kolik CRM systémů jste už u vás ve firmě vyzkoušeli? A kolik marketingových nástrojů? Kolik aplikací na ticketing? A proč jste neuspěli a přešli na jiný systém?

Jak na to, aby se zákazník nemusel připomínat?

Jak na to, aby se zákazník nemusel připomínat?

Funguje komunikace u vás ve firmě? Už jste někdy zapomněli vyřídit objednávku? Nebo ji zapomněl vyřídit váš kolega? Podívejte se, jak tomu předejít.

Proč si vybrat Pipedrive CRM?

Proč si vybrat Pipedrive CRM?

Nástroj, který si vzal za cíl zjednodušit práci obchodního týmu a zefektivnit získání nových klientů, to je Pipedrive CRM. Systém, který dokáže ovládnout kdokoliv během pár hodin a který si následně zamilujete.

Migrace z Integromatu na Make

Migrace z Integromatu na Make

Máte automatizace v Integromatu? Brzy přijde doba, kdy budete muset své scénáře přemigrovat na Make (novější verze Integromatu). Podívejte se, jak na to.

Příliš mnoho poptávek? Máme řešení nejen pro dodavatele tepelných čerpadel a fotovoltaiky

Příliš mnoho poptávek? Máme řešení nejen pro dodavatele tepelných čerpadel a fotovoltaiky

Toto je problém, který trápí většinu firem v oblasti fotovoltaiky a ekologickeho řešení energií. Přitom 90 % práce je administrativa, kterou lze automatizovat. Firmy tak získají více času pro řešení většího počtu zakázek.