Rozšíření Pipedrive, které musíte mít

Funkcionality Pipedrive CRM si můžete rozšířit o dodatečné služby a aplikace. Co takhle spouštět generování dokumentů na jeden klik? Nebo aktualizovat data z obchodního rejstříku? Nebo třeba přehled o platební morálce přímo u dané firmy v Pipedrive? Pojďte se podívat pod pokličku, co v Dáváme implementujeme našim klientům.

Co se v tomto článku dozvíte

  • Jaké jsou možnosti rozšíření v Pipedrive
  • Pipedrive doplňky (add-ons)
    • One-click tlačítko
    • Napojení na obchodní rejstřík
    • Oslovení

Jaké jsou možnosti rozšíření v Pipedrive

Pipedrive umožňuje několik variant rozšíření samotné funkcionality. První možností jsou doplňky nebo add-ons - malé aplikace, které vám ulehčí jednu konkrétní činnost.

Dalšími variantami jsou pak nativní integrace a custom panel. O těchto rozšířeních si povíme v dalších článcích.

Pipedrive doplňky

Pipedrive doplňky naleznete vždy v Pipedrive marketplace. Nainstalovat je lze dle nastavení samotného doplňku - buď si doplněk může nainstalovat každý uživatel zvlášť, nebo doplněk nainstaluje všem administrátor účtu.

Mezi nejoblíbenější doplňky patří napojení na český obchodní rejstřík, skloňování jmen do pátého pádu a tlačitko OneClick.

OneClick

Tlačítko OneClick je game-changer pro uživatele Pipedrive. A co víc - je to zdarma. Alespoň prozatím. Jedná se o rozšíření, které umožňuje vytváření tlačítek. Po jejich stisknutí můžete buď otevřít URL adresu, nebo zavolat webhook. První varianta je praktická, pokud se potřebuje obchodník dostat k nějakému webu, návodu, vzoru nabídky apod. Ta druhá varianta se hodí, když potřebujete například aktualizovat data, vygenerovat dokument nebo odeslat požadavek.

OneClick vytvořil partner Pipedrive společnost Zimple. Nainstalovat jej můžete přes marketplace Pipedrive.

Možností nastavení OneClicku je spousta - můžete definovat, v jaké pipeline a v jaké stage se zobrazuje, definovat role, kdo může na tlačítko kliknout a mnoho dalšího.

My v Dáváme používáme OneClick v každé druhé implementaci. Nejčastěji na generování dokumentů z šablon na jeden klik, na aktualizaci dat z interních firemních systémů - například vrátí hodnotu, zda má zaplacenou poslední fakturu, nebo pro přesouvání dealů mezi nástěnkami a uživateli.

Napojení na obchodní rejstřík

Napojení na český obchodní rejstřík je díky doplňku od Dáváme hračka. Chtěli jsme dotahovat data o firmách přímo do CRM. A tak jsme si vytvořili tento doplněk a dali ho všem našim zákazníkům zdarma. 

Stačí ho nainstalovat, zadat IČ a doplněk k organizaci dotáhne přesný název firmy a její sídlo.

Instalovat ho můžete zde.

Toto je must-have pro jakoukoliv firmu využívající Pipedrive a prodávající B2B produkty či služby. Pokud doplněk nestačí, je možné využít dalších placených databází a dotahovat i data o velikosti firmy, obratu, zisku, zaměstnancích apod. S tím rádi pomůžeme v případě potřeby.

Oslovení

Třetím nejčastějším rozšířením je generátor oslovení člověka v 5.pádu. Vytvoříte novou osobu v Pipedrive a vyskloňuje se vám příjmení do správného tvaru do vlastního pole. To následně můžete použít v šablonách e-mailů. Nemusíte tak řešit, jak správně oslovit adresáta - Pipedrive už to vyřešil za vás.

Tento doplněk můžete instalovat zde.


Mohlo by vás také zajímat

Generátor oslovení do e-mailů - rozšíření do Pipedrive (návod na instalaci)

Generátor oslovení do e-mailů - rozšíření do Pipedrive (návod na instalaci)

Taky občas váháte, jak napsat oslovení do e-mailu vašemu zákazníkovi? S tím je nyní konec. Pipedrive a jeho rozšíření se správným skloňováním jmen vám ulehčí právě s tvorbou oslovení. Oslovení se vám generuje automaticky a zdarma!

Jak napojit Pipedrive CRM na český obchodní rejstřík zdarma?

Jak napojit Pipedrive CRM na český obchodní rejstřík zdarma?

Napojení Pipedrive CRM na český obchodní rejstřík je nejčastější integrace. Nově si můžete propojit toto CRM sami a naprosto zdarma.

5 funkcí v CRM, které obchodník skutečně potřebuje

5 funkcí v CRM, které obchodník skutečně potřebuje

Těchto 5 funkcí potřebuje každý obchodník, aby byl efektivní. Máte je všechny?

Když Pipedrive nestačí - pokročilejší alternativy k funkcím Pipedrive (1/2)

Když Pipedrive nestačí - pokročilejší alternativy k funkcím Pipedrive (1/2)

Pipedrive obsahuje zajímavé funkce nad rámec CRM. Ty vám usnadní jejich otestování a rychlé nasazení. Někdy ovšem můžete narazit na jejich limity a pak potřebujete využít alternativu - nástroj, který se na danou funkci specializuje.