Když Pipedrive nestačí - pokročilejší alternativy k funkcím Pipedrive (2/2)

V minulém článku jsme se věnovali alternativám k funkcím Live Chatu, Chatbota, Formulářů, Plánovače schůzek a Automatizací. Dnes se podíváme na další 4 funkce, které můžete využít, pokud v Pipedrive narazíte na jejich limity.

Pokud jste ještě nečetli první část, přejděte zde: Když Pipedrive nestačí - pokročilejší alternativy k funkcím Pipedrive (1/2)

A teď už rovnou na alternativy.

Pipedrive Kampaně

Kampaně vám umožní posílat hromadnou komunikaci zákazníkům. Primárně se jedná o newslettery. Ale není vyjímkou i přednastavení například onboardingových sekvencí e-mailů. Výhodou je segmentace adresátů přímo pomocí Pipedrive filtrů. Nemusíte exportovat kontakty a ty pak zas někam importovat. Základní metriky jsou samozřejmostí. A informace u kontaktu, že jste mu poslali tu nebo onu kampaň, je taky fajn.

Nicméně pokročilejší funkce nehledejte - máte velký mailing list a potřebujete udělat A/B testování? Bohužel. Personalizace velmi limitovaná v Pipedrivu. Multikanál (nejen e-mail, ale i messenger, whatsapp,...) vůbec. Pokročilejší statistiky a tvorba navazujících komunikačních scénářů dle nich - taky ne.

Pro výše uvedené je lepší zvolit nástroj pro to určený - například smartemailing.

Pipedrive Projekty

Pipedrive umožňuje řízení projektů. Výhodou je, že máte vše v jednom - takže u daného projektu se můžete podívat i na historii samotného dealu. Vidíte tak, co obchodník všechno nasliboval.

Nevýhodou je, že je potřeba mít jak licenci na Pipedrive, tak licenci na Projekty. Pokud tedy máte jen projekťáka, který nepotřebuje přístup do Pipedrive, tak za něj platíte extra. Také chybí chytré funkce jako jsou návaznosti apod.

Pokud potřebujete řešit i projektové řízení navazující například na vyhraný obchod, je lepší použít třeba ClickUp, který je přímo určený pro projektové řízení.

Pipedrive Prospektor

Můžete dát obchodníkovi filtr firem, ze kterých on bude vybírat potenciální zákazníky. Pipedrive takový filtr s názvem Prospektor nabízí. Zadáte filtrační kritéria - například firmy z Maďarska, počet zaměstnanců 50-250 - a ukáže se vám seznam firem včetně případných kontaktů. Z nich můžete rovnou vytvořit lead na jeden klik.

Jak kvalita, tak i funkce jsou ale limitujícím faktorem. Zároveň každý kontakt je zpoplatněn částkou v řádu desetikorun.

Pokud si ověříte, že podobný nástroj vám dává smysl, je lepší sáhnout po lokálních databázích, které se dají napojit na Pipedrive. Příkladem může být například Prospector od Bizmachine. Máte informace o českých a slovenských firmách včetně obratů, zisku, poboček a dalších informací. 

Pipedrive SmartDocs

Generování nabídek je velkou přidanou hodnotou Pipedrive. Na jeden klik vytvoříte ze šablony nabídku včetně údajů uložených už u obchodního případu. Zároveň můžete dokument rovnou odeslat protistraně k elektronickému schválení.

Limitujícím jsou grafické možnosti. SmartDocs je víceméně wordová šablona. Pokud si zakládáte na lepší grafické možnosti, je lepší použít například slovenské Eledo.

Předchozí článek o alternativách naleznete zde.


Mohlo by vás též zajímat

Kterou licenci Pipedrive zvolit? 5 funkcí pro správné rozhodnutí

Kterou licenci Pipedrive zvolit? 5 funkcí pro správné rozhodnutí

Který plán Pipedrive CRM vybrat pro vaši firmu? Tady je 5 funkcí, které to rozhodnou za vás.

Souhrn všech zimních novinek v Pipedrive (2023/2024)

Souhrn všech zimních novinek v Pipedrive (2023/2024)

Co nám Pipedrive nadělil k opožděným Vánocům? Souhrn novinek, které by vám určitě neměly utéct.

Aplikace, které se vyplatí sledovat v roce 2024

Aplikace, které se vyplatí sledovat v roce 2024

Ty nejlepší aplikace, které pomohou posunout vaše podnikání v roce 2024.

Cold emailing aneb jak vyzrát na studené e-maily

Cold emailing aneb jak vyzrát na studené e-maily

Potřebujete se dostat do firmy? Co zkusit email? Možná si řeknete, že doba už není moc emailová. S tím se nedá úplně souhlasit. Ano, všichni dostávají hromady emailů. Některé končí ve spamu, jiné v koši. Ale pokud jste dostatečně vytrvalí, tak i na váš email můžete dostat odpověď.