TOP Pipedrive vychytávky - spárování kalendáře

Hlídání úkolů je pro některé velmi důležité, ať už jsou pracovní, či osobní. Při používání více kalendářů může dojít k riziku naplánování dvou událostí ve stejný čas nebo úplnému přehlédnutí události. V takovém případě můžete vypadat neprofesionálně. V tom horším případě můžete o klienta i přijít.

Abychom tomu předešli, je doporučováno synchronizovat Pipedrive účet k Vašemu preferovanému kalendáři (Google, Outlook, Exchange, Office, iCloud - pouze jednosměrná synchronizace).

Poznámka: Synchronizace kalendáře zobrazí pouze aktivity vlastněné daným uživatelem.

  • Pro povolení synchronizace: přejděte na Tools and Apps > Calendar Sync.
  • Zvolte Add new account a pokračujte zadáváním E-mailové adresy.
  • Postupně narazíte na tabulku s názvem Set up Calendar sync, zde vyberete svůj kalendář a zvolíte typ synchronizace.

Obousměrné = Aktivity vytvořené v Pipedrivu budou propojeny s kalendářem. Pokud v daném kalendáři vytvoříte událost, aktivita se vytvoří v Pipedrive. Jakákoliv úprava se synchronizuje.

Jednosměrné = Aktivity vytvořené v Pipedrivu budou propojeny s kalendářem, ale vytvoření události v kalendáři se již nepropíše do Pipedrive. Změny v událostech propojené s Pipedrivem se stále budou synchronizovat.

V případě obousměrné synchronizace zvolte typ událostí, pod kterým se budou události v kalendáři propisovat do Pipedrive. (nejčastěji Meeting.) Dále už chybí jen vybrat typy aktivit a informace o kontaktech, které se synchronizují s kalendářem.

Po nastavení odklikněte Start syncing a vše je synchronizováno.

Nastavení synchronizace kalendáře můžete kdykoliv upravit pod položkou Calendar sync.

A pokud chcete svůj kalendář ještě vylepšit, vyzkoušejte možnost přidání Plánovače- Pipedrive Scheduler. Je to skvělý bonus pro vás i vaše klienty. Funguje na principu sdílení volného času v daném dni a v daný čas. Klienti si s vámi můžou naplánovat událost jako je schůzka či hovor.

Zde si můžete vytvořit vaši dostupnost až na 2 měsíce dopředu či si ji nastavit podle Vašich představ.

Vše najdete v Activities > Propose times > Manage availability / Pick times.

Pokud se vám ještě nepodařilo váš kalendář s Pipedrivem propojit, nebo byste rádi více automatizací. Kontaktujte nás na davame@davame.cz nebo volejte na: +420 773 660 828 a my vám se vším rádi poradíme.