Zálohujte, ukládejte a třiďte své účetní dokumenty - automaticky 2/3

(Praktický návod pro každého, kdo musí dělat účetnictví)

V minulém díle jsme se podívali, jak uložit přílohu do Google Disku. Dnes se podíváme, jak pracovat s tím, že vám dorazí vícero příloh. A také uložíme jen soubory pdf nebo soubor, který bude mít v názvu “faktura”.

Opět vyjdeme ze scénáře, který už máme. První modul kontroluje, zda přišel nový email. Druhý modul ukládá přílohu na Google Drive. Mezi moduly je pak jeden filtr, který pouští dál data jen v případě existence přílohy.

Nově přidáme mezi filtr a Google Drive modul ještě iterátor.

Co je iterátor?

Tato funkce provede rozdělení skupiny dat/příloh na jednotlivé soubory a posílá je dál postupně. Představte si, že iterátor je závora na parkovišti a pouští ven postupně auto za autem dokud není parkoviště prázdné.

Dále je potřeba změnit zdroj, ze kterého bere Google Drive modul informace o ukládané příloze. Místo přímo z emailu bude tuto informaci brát z iterátoru.

A pak už je poslední úkol. Mezi iterátor a Google Drive vložíte filtr se dvěma podmínkami. Název souboru (File name) musí obsahovat (contains) slovo faktura. A dále podmínku OR (musí být splněna první nebo druhá) a do ní vložíte, že název souboru musí obsahovat koncovku “.pdf”.

A máte vyřešeno. Rozšířený scénář, který umí ukládat více souborů v příloze je na světě.

Zde dávám k dispozici i blueprint (stačí ve scénáři zvolit ikonu (...) a v ní zvolit Import blueprint.

V posledním díle této serie si opět o trochu rozšíříme scénář. Tentokrát si vytřídíme přílohy dle měsíců a také dle odesilatelů.

Potřebujete s něčím poradit? Ozvěte se nám na davame@davame.cz nebo na +420 773 660 828 a my vám rádi pomůžeme.