Pipedrive: Identifikujte potenciální zákazníky z vašeho webu

Pipedrive představil nový doplněk, který umožňuje identifikaci návštěvníků vašeho webu. Nově lze sledovat, kdo vaši webovou stránku navštívil, kolik na ní strávil času i odkud se na váš web dostal. Návštěvník webu přitom nemusí vyplnit žádný kontaktní formulář ani komunikovat s chatbotem.

Jak to funguje?

Funkce „Web Visitor“ dokáže nejen odhalit identitu organizace, která váš web navštívila, ale dokáže také poskytnout veřejně dostupné kontaktní informace. Vyhodnotí také, kde se o vás daný uživatel dozvěděl a kolik času na webu strávil. To vše je možné díky IP adrese webového návštěvníka.

Jaký to má přínos?

  • Kromě poskytnutí již zmíněných kontaktů „Web Visitor“ vyhodnotí, co jednotlivé návštěvníky na vašem webu nejvíce zaujalo. Díky tomu můžete lépe pochopit jejich obchodní záměry a oslovit potenciální klienty se správně formulovanou nabídkou.
  • Funkce je přínosná také u organizací, které již mezi svými Pipedrive kontakty máte. Představte si situaci, kdy máte zákazníka, se kterým se komunikace nikdy nedobrala závěru.
  • Díky nové funkci zjistíte, že tento kontakt navštívil váš web a dokážete přesně vyhodnotit, co tento člověk hledá. V tu chvíli se můžete ozvat s konkrétní nabídkou a obchodní proces dotáhnout do konce.
  • V neposlední řadě je funkce užitečná také pro marketingové kampaně nebo optimalizaci webového obsahu.

Jak můžu doplněk „Web Visitor“ aktivovat?

Doplněk aktivujete ve svém Pipedrive v sekci „Leads“. Zde najdete seznam dostupných „Add-ons“ a mezi nimi právě „Web Visitor“. Dále stačí, když si na svůj web nainstalujete skript pro sledování. Pipedrive v tuto chvíli může začít s identifikováním potenciálních klientů a jejich chováním na vašem webu.

Jaká je cena nového doplňku?J

„Web Visitor“ mohou využívat uživatelé všech typů licencí Pipedrive. Za doplněk se platí zvlášť a cena se odvíjí od počtu identifikací.

Nevíte si rady se spuštěním funkce "Web visitor"? Kontaktujte nás na davame@davame.cz nebo na +420 773 660 828 a my vám se vším rádi poradíme.