Česko slaví další globální IT úspěch - Integromat se mění na Make

Možná znáte firmy jako Productboard nebo Kiwi. Slávu v zahraničí sbírá i původem česká firma Integromat. Nyní se Integromat mění na Make.  A co že to je? Jedná se o intuitivní vizuální editor pro vytváření automatizací firemních procesů. Miliony firem po celém světě díky tomu zrychlují své inovace bez nutnosti navýšení programátorských kapacit.

Kolikrát jste si říkali, že byste chtěli, aby vám nová poptávka z webu skočila rovnou do CRM systému a třeba se i automaticky vyřídila včetně fakturace a pohlídání zaplacení? Kolikrát vám vaše IT řeklo, že to bude stát miliony a několik měsíců vývoje? S tímto si poradíte už nyní sami během pár minut a za cenu pár desítek dolarů měsíčně.

Trend automatizací má exponenciální růst

Trh se mění, vývojáři nejsou a nutnost inovací je na vzestupu. Kdo dneska není TECH firma, tak má extrémní konkurenční nevýhodu. Přitom stačí vzít současné firemní procesy a současné lidi ve firmě a ukázat jim, jak si to ulehčit. Opakované rutinní činnosti se dají automatizovat na pár kliknutí.

Make je toho důkazem - je to budoucnost pro vytváření inovací bez nutnosti programování. Vše je vizuální a pochopitelné. Člověk z byznysu už nemusí vysvětlovat programátorovi, co chce. Jednoduše si to v Make nakliká. Jedná se tak o nový typ vizuálního programovacího jazyka.

Jak to funguje

Představte si LEGO - skládáte k sobě dílky, aniž byste věděli, jak je vyrobit. A na konci máte vlak, policejní stanici nebo Empire State Building. Takto jednoduše si můžete vytvářet a automatizovat procesy v Make. Když vám přijde nová faktura k zaplacení, rovnou se načte do vašeho účetního systému a pošle se notifikace na schválení. Nebo po expedici zboží dojde zákazníkovi sms o stavu objednávky vždy, když se změní její status. Stačí využít jednotlivé systémy, které už na trhu existují, a propojit je - právě prostřednictvím platformy Make.

Naučit se s novým systémem bývá obtížné - to ale není případ této platformy. Uživatelé mají často pocit, že si jen "hrajou". Přitom vytváří systémy, které firmě i zaměstnancům ulehčí od zbytečných úkolů, které mohou dělat stroje.

Budoucnost je v jednoduchosti

Zkušenost nám ukázala, že automatizace nebere lidem práci. Naopak - lidí zbavuje nudné práce a oni pak mohou vymýšlet inovace a rovnou jim dávat život. Ne každá inovace se povede - ale v případě využití tohoto "lega" vás neúspěch nestojí víc než pár hodin člověka a pár desítek dolarů. Naopak povedené inovace se mohou rozrůst během pár měsíců a vy můžete dále škálovat - takže z malého "lego domečku" vytvoříte třeba Eifelovku.

Německý startup FINN, který získal několik milionů dolarů v investičních kolech, používá Make na škálování svého byznysu. Každý zaměstnanec při nástupu dostane svůj firemní email a přístup do Make platformy. Díky tomu může realizovat své nápady na pár kliknutí. Tím pak posouvá celou firmu velmi rychle dopředu.

Make je tu

Make je nástupcem platformy Integromat - systému, který využívají miliony firem po celém světě. Vyzkoušejte si Make a uvidíte, že každý dnes může vytvářet automatizace. Navíc nové funkce, které jsou od 22.2.2022 k dispozici budete ještě rychlejší ve svých inovativních plánech.

VAROVÁNÍ: vytváření automatizací na Maku je vysoce návykové

Máte otázky? Chcete ukázat demo? Kontaktujte nás: adela.hricova@davame.cz, tel.: +420 773 660 828